Pohjois-Suomi ja erityisesti Lappi tarjoaa kalastukselle erilaiset puitteet kuin Etelä-Suomi. Lapissa on runsaasti erilaisia jokia, joista nousee kalaa hyvinkin monipuolisesti, ja saadakseen mahdollisimman paljon erilaista saalista, näiden rannoilla voi viettää päiviä. Lappi viehättää myös maisemillaan ja luonnollaan. Siinä missä Etelä-Suomessa voi ihastella saaristoa, rannikkoa ja kimaltelevaa merta, Lapissa silmä lepää tuntureiden ja karun, mutta ehdottoman kauniin luonnon helmassa.

Merelle on mahdollista päästä kalastamaan myös Pohjois-Suomessa sillä rannikko jatkuu pitkälle Merenkurkun reunalle asti. Aivan pohjoisimmasta Lapista on mahdollista kulkea myös Jäämerelle. Kalastuslupien saatavuuden voi tarkastaa usein sen kunnan sivulta, jonne aikoo suunnata kalastamaan. Pohjoisessa Lapissa kalastuslupia myöntää Metsähallitus ja niitä myyvät erilaiset palvelupisteet kaupungeissa.

Lapissa puhtaat vedet ja kalaisat joet

Lapissa kalastajien suosiossa ovat erityisesti käsivarren Lapista löytyvät alueet, kuten Kilpisjärvi, josta löytyy erityisesti harjusta ja rautua. Harjuksen kalastajien kannattaakin ylipäänsä suunnata Lappiin, sillä siellä on Suomen parhaat olosuhteet sen saamiselle. Pohjoisen sijaintinsa vuoksi Kilpisjärven tunturijärvellä pilkkiminen onnistuu usein vielä juhannuksena.

Lapissa on suuria erämaa-alueita ja runsaasti koskematonta luontoa, jonka läpi virtaa monta kalaisaa jokea. Näitä ovat muun muassa Tenojoki ja Inarijoki. Tenojoesta nousee runsaasti lohta, joka saapuu Atlantilta lisääntymään. Lisäksi sieltäkin on mahdollista saada harjusta. Kilpisjärveltä on myös mahdollista päästä meren rantaan, tosin matkaa kertyy autolla taitettavaksi noin 50 kilometriä. Pohjoisessa on ylipäänsä syytä huomioida pitkät välimatkat paikasta toiseen siirryttäessä.

Kuusamossa voi nauttia kalastuksesta ja muista aktiviteeteista

Kuusamossa ei juurikaan tarvitse etsiä kalapaikkoja, vaan niitä löytyy kuin itsestään. Kaupunki on panostanut vesistöihinsä kunnostamalla niitä ja huolehtimalla kalakannoistaan hyvin. Erilaisia koskia ja jokia löytyy runsaasti ja niissä voi kokeilla vaikka perhokalastusta. Kuusamossa sijaitsee myös Kitkajärvi, joka on sijainniltaan poikkeuksellisen korkealla suomalaiseksi järveksi. Sen korkeus on yli 200 metriä merenpinnasta! Kitkajärvestä on mahdollista saada taimenta ja erityisesti paikallisten suosiossa olevia muikkuja. Lisäksi voi löytää haukea, siikaa ja harjusta. Kuusamossa voi kalastuksen lisäksi nauttia myös luonnon kauneudesta ympäri vuoden. Kesällä ympäristö tarjoaa mainiot vaellusreitit ja talvella voi lähteä vaikka hiihtämään tai laskettelemaan Rukatunturille.