Kalastus Keski-Suomessa

Kalastus Keski-Suomessa on unohtumaton kokemus, sillä joissakin alueen parhaissa paikoissa on uskomattoman runsaat ja monipuoliset saaliit. Jos siis etsit unohtumatonta kalastuskokemusta, jossa on tarjolla runsaasti erilaisia saaliita, on Keski-Suomi oikea paikka sinulle! Tässä artikkelissa esittelemme Keski-Suomen parhaat kalapaikat.

Kalastusta Suomen sydämessä

Keski-Suomessa riittää erinomaisia kalastuspaikkoja, niin uistin, onki kuin perhokalastukseenkin. Esimerkiksi suuri Päijänteen järvi, ja tunnetut Konneveden kosket ovat vasta alkua. Mihin menetkään kalastamaan, muistathan pukeutua asianmukaisesti ja tsekata kalastukseen liittyvät säännöt ja lait. Kaloja odotellessa tai kalastamisen välissä voi hengähtää ja pitää paussia esimerkiksi Uno korttipeliä pelaten. Näin jaksat taas jatkaa kalojen narraamista.

Kalapaikkoja

  • Jyväsjärvi. Jyväskylän lähellä sijaitseva Jyväsjärvi on loistava paikka kalastuksen harrastajille. Sen pohja koostuu hiekasta, kivistä ja liejusta, mikä tekee siitä ihanteellisen elinympäristön monille kalalajeille, kuten hauelle ja siialle. Täältä löytyy myös pienempiä saaliita, kuten ahventa ja särkeä.
  • Kapeenkoski. Toinen suosittu kalastuspaikka Keski-Suomessa. Siellä on hyvä valikoima riistakaloja, kuten taimenta ja harjusta, sekä pienempiä lajeja, kuten särkeä ja ahventa. Alue on tunnettu myös erinomaisesta haukikalastuksesta, sillä joessa elää suuria haukia. Tämä on myös loistava paikka kokeilla onneasi perhokalastuksessa, sillä joessa on paljon hitaasti virtaavia alueita, jotka ovat ihanteellisia tähän tarkoitukseen.
  • Päijänne. Päijänne on yksi Suomen suurimmista järvistä, joka sijaitsee Keski-Suomen sydämessä. Se on kalastuksen harrastajien suosittu kohde ympäri vuoden suuren kokonsa ja kalalajien, kuten siian, kuhan ja ahvenen runsauden ansiosta.
  • Muuramenjoki. Tämä joki on loistava paikka taimenen pyyntiin, mutta se tarjoaa myös Keski-Suomen parhaita harjuskalastuspaikkoja. Kalastajat löytävät täältä monia ranta- ja venekalastusmahdollisuuksia.
  • Kuusaankoski. Tämä kaunis joki sopii erinomaisesti perhokalastukseen, ja siellä on runsaasti mahdollisuuksia saada siikaa, harmaasiikaa ja haukea. Alueella on myös Keski-Suomen parhaita lohen kutualueita.
  • Tuomiojärvi. Tämä pieni järvi on loistava paikka kalastajille, jotka etsivät siikaa ja haukea. Venekalastus on täällä erityisen suosittua, sillä tyynet vedet sopivat erinomaisesti Tuomiojärven rantaviivan lukuisten purojen ja lahtien tutkimiseen.
  • Huopanankoski. Huopanankoski on yksi Keski-Suomen suosituimmista kalastuspaikoista. Se tarjoaa runsaasti erilaisia kalalajeja, joten se sopii erinomaisesti kalastajille, jotka haluavat kalastaa useita eri kalalajeja samassa paikassa. Joessa on Suomen parhaita lohikalastuspaikkoja, ja sen lämpimät vedet tekevät siitä ihanteellinen paikka taimenen pyyntiin. Lisäksi joessa elää muun muassa ahventa, haukea ja siikaa.
  • Konneveden kosket. Konneveden kosket ovat myös hyvä paikka kalastaa Keski-Suomessa. Siellä on kirjolohta, haukea ja siikaa sekä monia muita lajeja. Koski on myös hyvä paikka kokeilla perhokalastusta, ja kirkkaat vedet tarjoavat kalastajille erinomaisen näkyvyyden.

Lähde kalaan Keski-Suomeen

Jos siis etsit unohtumatonta kalastuskokemusta, jossa voit pyydystää joitakin Suomen halutuimmista kalalajeista, Keski-Suomi on oikea paikka sinulle. Upeat luonnonsuojelualueet, runsaat järvet ja joet sekä monipuoliset saalislajit takaavat varmasti unohtumattoman kokemuksen! Kalaonnea!